Η  Modissimo  διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις προϋποθέσεις των συναλλαγών, που γίνονται μέσω του ηλεκτρονικού της καταστήματος www.modissimo.gr, σύμφωνα με τις ανάγκες της και τα συναλλακτικά ήθη.

Γενικοί όροι συναλλαγών
Πριν εισέλθετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα και περιηγηθείτε στην ιστοσελίδα μας, σας καλούμε να συμβουλευτείτε τους κάτωθι όρους και προϋποθέσεις, που εφαρμόζονται ειδικά για τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας μας, που βρίσκεται στη διεύθυνση www.modissimo.gr

Απόρρητο Συναλλαγών
Η τήρηση του απορρήτου θεωρείται αυτονόητη. Οι ίδιες βασικές αρχές που διέπουν τις κλασσικές συναλλαγές ισχύουν και στην περίπτωση του e-commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου). Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζονται από το χρήστη /μέλος στην εταιρεία είναι εμπιστευτικές και η εταιρεία έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να γίνεται χρήση τους μόνο στο μέτρο που αυτό κρίνεται αναγκαίο, στο πλαίσιο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μερικά από τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι τα ακόλουθα: Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
Η εταιρεία δεν αποκαλύπτει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
Η εταιρεία χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των συστημάτων της, και έχει φροντίσει για την εξασφάλιση του απορρήτου.
Για τη δική σας ασφάλεια, θα πρέπει και εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα. Σε καμιά περίπτωση η εταιρεία μας δεν θα σας ζητήσει στοιχεία της κάρτα σας όπως αριθμό κάρτας τον 3ψήφιο cvv κλπ,  αυτά τα καταχωρείται μόνοι σας στη φόρμα πληρωμής της παραγγελία σας και δεν αποθηκεύονται πουθενά στα δικά μας αρχεία, παρά μόνο στο σύστημα της τράπεζας για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή σας.
Ενημερωτικά δελτία θα λαμβάνετε μόνον εφόσον το επιθυμείτε και το δηλώσετε κατά τη διάρκεια της εγγραφής σας ως μέλος.
Σε κάθε περίπτωση το ηλεκτρονικό κατάστημα modissimo.gr με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά σας δεδομένα και τις πληροφορίες που μας εμπιστεύεστε. Τα προσωπικά δεδομένα τα οποία θέτετε στη διάθεσή μας με την εγγραφή σας ως μέλος χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκτέλεση των συναλλαγών σας. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.
Το modissimo.gr κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά παρόλα αυτά δεν ευθύνεται για τυχόν λάθη σε τιμές και χαρακτηριστικά προϊόντων και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές λειτουργίας των ιστοσελίδων ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση / αναγραφή της τιμής ενός προϊόντος.

Υπαναχώρηση / Αντικατάσταση Προϊόντων
Μπορείτε να επιστρέψετε την online παραγγελία σας με επιστροφή του ποσού που καταβάλατε ή να την αντικαταστήσετε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής των προϊόντων. Για την πραγματοποίηση της αλλαγής τα προϊόντα θα πρέπει να μην έχουν χρησιμοποιηθεί ή τροποποιηθεί, να βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία και να συνοδεύονται απαραίτητα με την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς. Για λόγους υγιεινής επιστροφές σε σκουλαρίκια δεν γίνονται δεκτές.

Πριν από κάθε επιστροφή απαιτείται η επικοινωνία με το modissimo.gr μέσω email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. εντός 7 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής της παραγγελίας σας.
Επιστροφές δεν γίνονται δεκτές εάν δεν έχει προηγηθεί ηλεκτρονική συνεννόηση.

Στην περίπτωση που το προϊόν που λάβατε είναι ελαττωματικό, είναι διαφορετικό από αυτό που είχατε καταχωρήσει στην παραγγελία σας ή στην περίπτωση όπου το μέγεθος σε κάποιο ρούχο δεν είναι σωστό και επιθυμείτε αλλαγή με άλλο νούμερο, το modissimo.gr επιβαρύνεται τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής του προϊόντος. Στην περίπτωση που για προσωπικούς λόγους επιθυμείτε να επιστρέψετε ή να αντικαταστήσετε το προϊόν που λάβατε, τότε τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής επιβαρύνουν τον πελάτη.

Στην περίπτωση επιστροφής χρημάτων το ποσό θα καταβληθεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή της αίτησης ακύρωσης. Ωστόσο, το modissimo.gr μπορεί να καθυστερήσει να σας επιστρέψει τα χρήματα εάν δεν λάβει τα προϊόντα ή απόδειξη για την επιστροφή τους.

Σε περίπτωση που δε χρησιμοποιήσετε δική σας μεταφορική εταιρεία και επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε την ΕΛΤΑ Courier, με την οποία συνεργαζόμαστε, και με χρέωση δική μας (Παραλήπτης), τότε από το ποσό των χρημάτων προς επιστροφή, θα σας αφαιρεθούν τα έξοδα επιστροφής του προϊόντος. Το κόστος επιστροφής του προϊόντος με την ΕΛΤΑ Courier ανέρχεται στα 3€. Στις παραγγελίες που έχουν επιβαρυνθεί με έξοδα αντικαταβολής 2€, το ποσό της αντικαταβολής δεν επιστρέφεται. 

Εάν έχετε ζητήσει μη τυποποιημένη παράδοση (όπως επείγουσα παράδοση), θα υπάρξει χρέωση στα πρόσθετα έξοδα αποστολής.

Σε περίπτωση που το προϊόν δεν επιστραφεί εντός 14 ημερολογιακών ημερών στα κεντρικά γραφεία του modissimo.gr στην Λεωφόρο Ηρακλείου 147, ΤΚ 14231, στον Περισσό τότε το modissimo.gr δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάσταση.

Ακύρωση Παραγγελίας
Ακύρωση της παραγγελίας δύναται να γίνει στις κάτωθι περιπτώσεις:

α. Πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία, κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας μπορείτε να εγκαταλείψετε την σελίδα πριν πατήσετε το κουμπί “Επιβεβαιώστε την παραγγελία” που βρίσκεται κάτω δεξιά στην οθόνη σας. Έτσι διακόπτεται αυτόματα η διαδικασία παραγγελίας.

β. Από τη στιγμή που έχετε ολοκληρώσει την διαδικασία της παραγγελίας σας και θελήσετε να την ακυρώσετε μετά, θα πρέπει να στείλετε e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και να ζητήσετε την ακύρωση της.

Σε περίπτωση που έχετε πληρώσει με πιστωτική κάρτα και επιθυμείτε επιστροφή των χρημάτων, πρέπει πρώτα να εμφανιστεί η πίστωση των χρημάτων στο τραπεζικό λογαριασμό του modissimo.gr και στην συνέχεια να επιστραφούν στον δικό σας λογαριασμό. Αν η πληρωμή γίνει από διαφορετική τράπεζα ενδέχεται να υπάρχει κάποιος χρόνος καθυστέρησης (valeur) έως ότου εμφανιστεί η πληρωμή σας, ενδεχομένως και κάποια χρέωση μεταφοράς από την τράπεζα. Επίσης γίνεται σαφές ότι σε περίπτωση που η επιστροφή των χρημάτων γίνει σε διαφορετική τράπεζα τα έξοδα μεταφοράς επιβαρύνουν τον πελάτη.

Τρόποι Πληρωμής

1. Με αντικαταβολή
Τα προϊόντα μπορούν να σας αποσταλούν σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, και πληρώνετε με την παραλαβή τους στον υπάλληλο που θα σας τα παραδώσει. Σε περίπτωση πληρωμής με αντικαταβολή υπάρχει επιπλέον χρέωση €2.

2. Πληρωμή μέσω Κάρτας ή Paypal
Το ηλεκτρονικό κατάστημα δέχεται πιστωτικές κάρτες Visa, Mastercard και Prepaid (προπληρωμένες),  οποιασδήποτε τράπεζας. Οι συναλλαγές σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα προστατεύονται από ανώτατα συστήματα online ασφαλείας τα οποία εγγυάται η Τράπεζα, καθώς και η Paypal, η μεγαλύτερη εταιρία ηλεκτρονικών συναλλαγών. Για τις αγορές με την κάρτα σας ακολουθήσετε τις οδηγίες που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα. Θα σας ζητηθεί να συμπληρώστε στοιχεία, όπως τον αριθμό και την ημερομηνία λήξης της πιστωτικής σας κάρτας, καθώς επίσης και τον 3ψήφιο αριθμό cvv στην πίσω πλευρά της κάρτας. (Τα στοιχεία της κάρτας σας δεν αποθηκεύονται πουθενά σε κανένα αρχείο μας).

3. Κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό

Alpha Bank
IBAN: GR9401402920292002002001944

Τράπεζα Πειραιώς
IBAN: GR9501720990005099059290678

Eurobank
IBAN: GR6302600430000110200215385

Εθνική Τράπεζα
GR6101101500000015047103559

Για αγορές τιμολογίου πάνω από 500 ευρώ, η πληρωμή πρέπει να γίνει μέσω τραπεζικής συναλλαγής βάσει νόμου. Οπότε δεν μπορεί να γίνει με αντικαταβολή, για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Μεταφορικά Έξοδα
Τα μεταφορικά έξοδα είναι δωρεάν για αγορές άνω των €30, για αγορές μικρότερης αξίας η χρέωση για την τυποποιημένη παράδοση είναι €3. Οι αποστολές γίνονται σε συνεργασία με την ΕΛΤΑ κούριερ.

Παραλαβή προϊόντων
Η παραγγελία σας θα αποσταλεί σε 1-5 εργάσιμες ημέρες, εκτός αν συντρέξουν λόγοι ανωτέρας βίας.

Ολοκλήρωση παραγγελίας
Με το που ολοκληρώνεται η παραγγελία σας, σας εμφανίζεται το μήνυμα: «Η Παραγγελία σας ολοκληρώθηκε. Σας Ευχαριστούμε. O αριθμός παραγγελίας σας είναι xxxxx... Παρακαλούμε ελέγξτε το e-mail σας. Πάντα σας αποστέλλεται επιβεβαιωτικό e-mail με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας σας.»

Καθυστέρηση παραγγελίας
Η παραγγελία σας δύναται να καθυστερήσει για τους εξής λόγους:

α. Το προϊόν έχει καθυστερήσει να σταλεί σε περιόδους ακραίων καιρικών φαινομένων ή απεργιών καθώς και σε κάθε περίπτωση ανωτέρας βίας, που δύναται να επηρεάσει την μεταφορά και παράδοση της παραγγελίας σας.

β. Σε περίπτωση που είναι αδύνατη η τηλεφωνική ή/και η μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επικοινωνία μαζί σας (εάν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην παραγγελία σας, είτε σε σχέση με το προϊόν είτε σε σχέση με την πληρωμή του) επειδή π.χ. τα στοιχεία που έχετε καταχωρήσει δεν είναι σωστά ενημερωμένα.

Διευκρίνιση
Οι αποχρώσεις των προϊόντων που παρουσιάζονται στην οθόνη ενδέχεται να έχουν μικρή απόκλιση σε σχέση με το πραγματικό προϊόν.

Για οποιαδήποτε απορία σας ή διευκρινίσεις επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.